Fout geparkeerde fietsen op station Coevorden worden voorlopig met rust gelaten

Fietsenstalling bij station Coevorden. Foto: gemeente Coevorden

Fout geparkeerde fietsen op het treinstation in Coevorden blijven voorlopig staan. De aangekondigde schoonmaakactie van de gemeente is uitgesteld na een storm van kritiek via onder andere sociale media.

„Het lijkt erop dat veel mensen hun fiets inmiddels wel netjes in de rekken hebben gestald,” zegt een woordvoerder van de gemeente over het uitstel van de actie. „Daarnaast kregen we veel klachten van mensen die zeggen dat er te weinig plek is voor alle fietsen.”

Te weinig plek

De fietsenstalling op het station in Coevorden heeft twee verdiepingen. Medewerkers van de gemeente die poolshoogte namen, zagen dat de onderste rekken allemaal gevuld waren.

„We bekijken waar het aan ligt dat de bovenste rekken niet gebruikt worden en wat daaraan te doen is. De handhavers van de gemeente zijn tot die tijd minder streng”, aldus de gemeente. De fout geparkeerde fietsen zorgen voor overlast op het station en daarom ziet de gemeente niet alles door de vingers: „Je loopt dus nog steeds een risico dat je fiets verwijderd wordt.”

De gemeente overweegt om een tijdelijke stalling bij te plaatsen als blijkt dat er steeds te weinig plek is.

Fietsenstalling

De fietsenstalling in Coevorden werd vorig jaar november geopend. Ondanks waarschuwingen bleven fietsers hun stalen ros buiten de vakken parkeren. De gemeente zou dinsdagochtend beginnen om rijwielen die buiten de vakken staan weg te halen. De fietsen worden dan gestald bij Ben Kwijt in Emmen waar de eigenaar zijn tweewieler na betaling van een boete van 30 euro terug krijgt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu