Foutje van gemeente Assen kost tienduizenden euro's: verkoop groenstrook moet weer teruggedraaid én ondernemer moet op eigen kosten geluidsscherm plaatsen

Handels- en verhuurbedrijf Krans kocht ruim een jaar geleden een strook groen van de gemeente Assen, om de bedrijfsruimte uit te breiden. Dat bleek voor beide partijen een misser met dure gevolgen.

De afrastering van Krans op zijn aangekochte stuk grond moet weg. De gemeente gaat weer een boswal aanleggen, om de situatie te herstellen.

De afrastering van Krans op zijn aangekochte stuk grond moet weg. De gemeente gaat weer een boswal aanleggen, om de situatie te herstellen. Foto: DVHN

De firma Krans verhandelt en verhuurt vanaf hun terrein aan de Wagenmakerstraat in Assen materieel voor grond-, weg- en waterbouw. Ruim een jaar geleden kocht Krans van de gemeente een lange groenstrook van bijna 1.000 vierkante meter, om extra parkeerruimte voor materieel te creëren. Snel daarna zagen bewoners van de Overstoep, aan de achterkant van het bedrijf, de bomen en struiken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zij trokken daarop aan de bel.

Nieuws

Meest gelezen

menu