Fractieleider PVV in Emmen: 'Raadslid Storm stapt op en ontkent doen valse aangifte'

Martijn Storm, raadslid van de PVV in Emmen. Foto: gemeente Emmen

Het in opspraak geraakte Emmer PVV-raadslid Martijn Storm legt zijn functie neer. Dit zegt Edwin Rixtum, fractieleider van de PVV in Emmen.

Storm werd begin deze maand veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur voor het doen van een valse aangifte bij de politie. Hij verklaarde vorig jaar meermaals telefonisch bedreigd te zijn.

,,Martijn zegt dat hij beslist geen valse aangifte heeft gedaan en geeft ook aan dat hij tegen het vonnis in hoger beroep gaat. Desondanks voelt hij zich te beschadigd om door te gaan als raadslid'', aldus Rixtum.

'Niet onder druk gezet'

De PVV-voorman zegt dat Storm op geen enkele manier onder druk is gezet om zijn functie neer te leggen. Storm wil voorlopig niet zelf zijn verhaal in de media doen, aldus Rixtum. Het betrokken raadslid was tot nu toe onbereikbaar voor commentaar. De eerstvolgende op de PVV-lijst om Storm op te volgen als raadslid is Sonja Kort. Zij bedankt voor de eer.

Kort is vice-fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten en bovendien ook de echtgenote van Rixtum. Na Kort staat Bert Beuker uit Klazienaveen op de lijst. Hij voelt er volgens de PVV-fractieleider wel voor om de zetel van Storm in te gaan nemen.

Eerst drie zetels, nu twee

De PVV kwam in 2018 met drie zetels in de Emmer gemeenteraad. Sinds december vorig jaar bestaat de fractie nog uit twee personen. Toen werd voormalig lijsttrekker Tom Kuilder na veel geruzie uit de fractie gezet. Hij zit nu namens de eenmansfractie VEVN in het Emmer gemeentebestuur.

Nieuws

menu