Frida Kahlo-tentoonstelling in Drents Museum met drie weken verlengd: 'Kunnen zo nog heel veel Frida-fans de kans bieden om te komen kijken'

Tentoonstelling Viva La Frida. Foto: Drents Museum / Sake Elzinga

De internationale kunsttentoonstelling Viva la Frida – Life and art of Frida Kahlo blijft drie weken langer te zien in het Drents Museum. In eerste instantie zou de tentoonstelling tot en met 27 maart te zien zijn in Assen, maar vanwege de lockdown en de grote belangstelling is dat nu verlengd.

De tentoonstelling over de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo opende op 8 oktober 2021 en trok voor de lockdown in circa tien weken ruim 65.000 bezoekers naar Assen. Daarna is de tentoonstelling zes weken gesloten geweest tot aan de heropening op 26 januari. De werken en objecten uit de collecties van het Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo uit Mexico-Stad blijven nu nog tot en met maandag 18 april 2022 (tweede paasdag) in het Drents Museum.

‘Vanwege het succes van de tentoonstelling én de tijdelijke sluiting tijdens de lockdown hebben we de verlenging kunnen doorzetten in nauw overleg met onze bruikleengevers in Mexico’, reageert algemeen directeur Harry Tupan verheugd. ‘Nu kunnen we gelukkig nog heel veel Frida-fans de kans bieden om deze unieke tentoonstelling te komen bekijken.’

Verschuiving

De verlenging van de Frida Kahlo-tentoonstelling betekent dat de internationale archeologie-tentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië opengaat op woensdag 11 mei. Bijzondere objecten, zoals gouden en zilveren sieraden en bronzen beeldjes én een uniek reliek van de Ark van Noach, komen dan vanuit Yerevan naar Assen. In de ban van de Ararat duurt tot en met 30 oktober 2022.

Nieuws

menu