Fundering oude Emmer mavo eruit, in najaar begin woningbouw

Zo gaan de nog te bouwen woningen op de plek van de voormalige mavo aan de Sleedoorn eruit zien. Illustratie: Koenen Bouw

Ruim zes jaar nadat de voormalige mavo Sleedoorn in Emmen tegen de vlakte ging, worden deze week opnieuw de handen uit de mouwen gestoken op dit terrein.

In opdracht van Koenen Bouw uit Emmen wordt begonnen met het verwijderen van de fundering van het oude schoolgebouw. Dit gebeurt om woningbouw op het perceel mogelijk te maken. Het weghalen van de fundering duurt een paar dagen, zo is de verwachting. De nieuwbouw begint komend najaar.

Het plan gaat uit van van veertien twee-onder-een-kapwoningen. Inmiddels zijn er vier van deze huizen verkocht en vindt Koenen het tijd om de plannen ten uitvoer te brengen.


In eerste instantie worden er zes of acht woningen gebouwd. ,,De vraagprijs van de woningen is vanaf 299.000 euro, vrij op naam. De huizen zijn zeer energiezuinig en zijn voorzien van flink wat zonnepanelen’’, zegt Patrick Linge van Koenen Bouw.


Procedureel gezien staat niets de bouw meer in de weg. Eind vorig jaar stemde de voltallige Emmer gemeenteraad in met het benodigde bestemmingsplan. In eerste instantie ging Koenen uit van rijtjeshuizen, maar na kritiek vanuit de buurt kwam er een aangepast bouwplan op tafel met louter twee-onder-een-kapwoningen. Hier konden de buurtbewoners wel mee uit de voeten.


Het perceel ligt vlak bij het bosgebied Emmerdennen en grenst aan drie straten: Sleedoorn, Hagedoorn en Meidoorn. Eerder bouwde Koenen al negen huizen aan de Hagedoorn, twee rijtjes met geschakelde woningen parallel aan deze straat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu