GGD Drenthe zet 500.000ste vaccinatie en gaat openingstijden van test- en vaccinatielocaties afschalen. Meppel en Hoogeveen vanaf september in 'sluimerstand'

Het aantal coronavaccinatieprikken dat per week in Drenthe wordt gezet, neemt sterk af. Veel mensen hebben de tweede prik inmiddels gehad en daarom schaalt de GGD de openingstijden van priklocaties af.

Borden verwijzen naar de test- en vaccinatielocatie bij het TT-circuit.

Borden verwijzen naar de test- en vaccinatielocatie bij het TT-circuit. Foto: Marcel Jurian de Jong

Alle doel- en leeftijdsgroepen hebben inmiddels de gelegenheid om een vaccinatieafspraak te maken en de GGD Drenthe zette vorige week de 500.000ste prik. Omdat veel mensen zijn gevaccineerd en ook het aantal coronatesten terugloopt, gaat de GGD vaccinatie- en testlocaties af en toe een dag dicht houden. Ook worden de openingstijden minder ruim.

Sluimerstand

Volgens de GGD worden op dit moment vooral tweede prikken gezet en neemt het totaal aantal daarom sterk af. Vanaf de tweede week van augustus worden de openingsdagen van de vier vaccinatie- en testcentra in Drenthe aangepast.

De locaties Meppel en Hoogeveen gaan vanaf september zelfs in ‘sluimerstand’. Hier wordt dan niet meer gevaccineerd en mensen kunnen dan alleen terecht in Assen en Emmen. Die locaties zijn nu ook nog in de weekenden open, maar daaraan komt na augustus een einde.

Startklaar

De GGD stelt dat de sluimerstand wil zeggen dat op elk gewild moment alles weer startklaar kan zijn. ‘Zo blijven we voorbereid op eventuele grote gebeurtenissen’, schrijft de gezondheidsdienst. ‘Later in het jaar, wanneer meer bekend is over de landelijke middellange vaccinatiestrategie, bekijken we hoe het verder gaat.’

Bij het maken van een afspraak voor een coronavaccinatie of -test wordt al rekening gehouden met de gewijzigde openingstijden. Een actueel overzicht is te vinden op de website van de GGD.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu