GGD Drenthe verdubbelt testcapaciteit: ook mantelzorgers die zorgen voor 'kwetsbaar familielid' kunnen zich laten testen op corona

De teststraat van GGD Drenthe. Foto: Marcel Jurian de Jong

GGD Drenthe breidt na het paasweekend de capaciteit van het aantal coronatesten fors uit. Ook mantelzorgers die zorgen voor een familielid uit de kwetsbare groepen kunnen zich vanaf dinsdag laten testen in de speciale teststraat in Assen.

Afgelopen maandag is de teststraat van de GGD opengegaan voor zorgmedewerkers buiten de ziekenhuizen die langer dan 24 uur ziekteverschijnselen hebben die passen bij corona. Het gaat om zorgpersoneel dat in direct contact staat met kwetsbare groepen, zoals ouderen en chronisch zieken.

Volgens een woordvoerster zijn er deze week in totaal zo’n 350 zorgmedewerkers getest. Door de drukte kan de GGD nog niet zeggen hoeveel van hen positief hebben getest en dus besmet zijn met het coronavirus.

200 testen per dag

Na Pasen wordt de testcapaciteit verdubbeld van 100 naar 200 testen per dag. ,,Ook mantelzorgers met gezondheidsklachten die passen bij corona kunnen vanaf dinsdag bellen als zij getest willen worden.” Wie getest wil worden, moet een telefonische afspraak maken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu