Gaat plan met appartementencomplex op terrein Angeluskerk in Emmen door? 'Dan komen er bezwaarschriften! Dit is te hoog en te dichtbij'

In 2007 brandde in Emmen de leegstaande Angeluskerk af. Vijftien jaar later ligt er een plan om er een appartementencomplex met vier bouwlagen neer te zetten. De buurt is verre van enthousiast. Te hoog en te dichtbij, zo wordt gesteld.

De in 2007 verdwenen Angeluskerk in Emmen. Na sluiting in de jaren negentig viel het pand ten prooi aan vandalen, brandstichters en koperdieven.

De in 2007 verdwenen Angeluskerk in Emmen. Na sluiting in de jaren negentig viel het pand ten prooi aan vandalen, brandstichters en koperdieven. Foto: Archief DvhN

Het bouwplan voor het perceel op de hoek Veldlaan/Leemkoelen komt uit de koker van het plaatselijke bouwbedrijf Koenen. Een pand met 24 appartementen zou er moeten komen en met de gemeente valt hierover te praten. Nieuwbouw betekent meer woningen in de wijk Angelslo, een betere uitstraling en meer sociale controle, zo stelt het college van burgemeester en wethouders. De naaste buren zijn vorige week door Koenen ingelicht en hebben al een schetsontwerp gezien.

Nieuws

menu