Ganzenmarkt in Coevorden gaat dit jaar door. Inclusief kermis en de verkiezing van de Miss Ganzenhoedster

De winnaars tijdens Ganzenmarkt in Coevorden in 2019: Mini-mister Shahin Sanli, Miss Natalie Massa en Mini-miss Norah Wessel. Foto: Herman Woltersom

Na een jaar van afwezigheid keert de Ganzenmarkt dit jaar in Coevorden terug en wel op maandag 8 november.

Dat meldt voorzitter Henri van Ringen van de stichting Ganzenmarkt Coevorden.

De 59e editie is volgens Van Ringen als vanouds. ,,De festiviteiten beginnen op woensdag 3 november met de kermis, terwijl op maandag 8 november de ganzen weer door de straten lopen.”

Die ganzen worden vanuit de Friesestraat, Sallandsestraat en Bentheimerstraat naar de Markt gedreven door de kandidaten aan de Miss, Mini-miss en Mini-mister Ganzenhoedster verkiezing. Die worden achtereenvolgens op het marktplein gekozen.

De vorige Ganzenmarkt was op 11 november 2019. Toen werd de 17-jarige Natalie Massa tot Miss Ganzenhoedster gekozen. Shahin Sanli (12) werd gekozen tot Mini-Mister Ganzenhoeder en de 10-jarige Norah Wessel Mini-Miss Ganzenhoedster. Zij vertegenwoordigen Coevorden het hele jaar door tijdens evenementen, zoals de intocht van Sinterklaas, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi en de Grachtenloop.

Vorig jaar werd de Ganzenmarkt afgelast in verband met de geldende coronamaatregelen.

Meedoen?

Kinderen die willen meedoen aan de verkiezingen kunnen zich tot en met 3 oktober aanmelden bij de stichting Ganzenmarkt .

De winnaars worden op 8 november gehuldigd door de nieuwe burgemeester Renze Bergsma, die vanaf 1 oktober de opvolger is van Bert Bouwmeester.

Nieuws

Meest gelezen

menu