Gaspedaal mag verder ingedrukt op A28

Op meer trajecten vanaf vrijdag 130 km/u rijden. Foto ANP ANP

Het gaspedaal mag vanaf vrijdag iets harder ingetrapt worden op de A28 tussen Groningen-Zuid en Ruinen. De maximumsnelheid is verhoogd naar 130 kilometer per uur.

Verkeersminister Melanie Schultz verhoogt de maximumsnelheid op negentien trajecten. Naast de A28 gaat het onder meer om delen van de A1, A27 en A58. Hierdoor mag vanaf vrijdag op 61 procent van de snelwegen 130 gereden worden.

'Mooie stap'
,,Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid. We streven er naar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger'', stelt Schultz.

Rijkswaterstaat zal op de betreffende trajecten vrijdag eerst de borden vervangen. Pas op het moment dat de verkeersborden zijn aangepast, geldt de nieuwe maximumsnelheid.

Verzet
Niet iedereen is blij met de verhoging. De gemeente Assen liet in december weten bereid te zijn om naar de rechter te stappen als de verhoging door zou gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu