Gratis tampons kun je bij mfc De Spil in Gasselternijveen halen. Maar Drenthe heeft nog weinig afhaalpunten voor vrouwen met erg kleine portemonnee

De eerste menstruatieproducten zijn al afgehaald bij mfc De Spil in Gasselternijveen. Het dorpcentrum helpt met een afhaalpunt mee om de zogenoemde menstruatiearmoede te bestrijden.

Ook in Stadskanaal is een punt waar mensen menstruatiemateriaal kunnen afhalen. Het kan worden bevoorraad onder andere dankzij mensen die in de supermarkt materiaal doneren.

Ook in Stadskanaal is een punt waar mensen menstruatiemateriaal kunnen afhalen. Het kan worden bevoorraad onder andere dankzij mensen die in de supermarkt materiaal doneren. Foto: Harry Tielman

Als je moet rondkomen van een paar tientjes leefgeld in de week, moet je dikwijls pijnlijke keuzes maken: een brood of maandverband. Het leidt tot akelige situaties, bijvoorbeeld dat meiden maar niet naar school gaan wanneer ze ongesteld zijn. De laatste tijd zijn er veel acties gaande om dit te voorkomen.

Folderkast

Nieuws

menu