Gedupeerden van de toeslagenaffaire in Midden-Drenthe hoeven zich geen zorgen te maken. Gemeente gaat schulden kwijtschelden

Foto: Pixabay

Acht inwoners van Midden-Drenthe die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire hoeven hun openstaande schuld aan de gemeente niet terug te betalen. Het college van b en w heeft besloten de bedragen kwijt te schelden.

Per 1 januari treedt de Verzamelwet hersteloperatie toeslagen in werking. Deze wet maakt het mogelijk om de schulden van gedupeerden bij publieke uitvoeringsorganisaties kwijt te schelden, maar het college van Midden-Drenthe wil met de kwijtschelding niet wachten op de invoering van de wet.

Bij de gemeente zijn in totaal zestig gedupeerden van de toeslagenaffaire bekend. Volgens wethouder Jan Schipper gaat het in Midden-Drenthe niet om grote bedragen. ,,Maar het kan toch voor een stukje rust zorgen.”

Contact met budgetconsulent

De gedupeerden staan op een lijst van de Belastingdienst of hebben zichzelf bij de gemeente gemeld.

,,Wij hebben met iedereen contact gehad en gevraagd of en hoe we hen konden helpen. Acht van hen hebben een schuld open staan bij de gemeente, die schelden wij nu kwijt. Daar waar nodig hebben we mensen in contact gebracht met onze sociaal raadsvrouw of budgetconsulent voor hulp, ondersteuning en advies.”

Inwoners van Midden-Drenthe die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire, maar nog geen contact hebben gehad met de gemeente, kunnen zich alsnog melden bij de budgetconsulent van de gemeente. Zij kijkt dan samen met de ouders of en op welke manier de gemeente hulp kan bieden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu