Geen 40.000 mensen op Boerenrock dit jaar, wel een terras voor maximaal 250 personen

Deze taferelen zijn dit jaar niet te zien op het Boerenrock festival in Drouwenermond. Archieffoto: Koen Prins

Op het terrein van Boerenrock in Drouwenermond mag een terras voor maximaal 250 personen worden aangelegd.

Dat heeft de gemeente Borger-Odoorn vrijdagmiddag besloten.

Het terras is toegankelijk van 1 juni tot 1 september, steeds van woensdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 23.00 uur. De verwachting is dat er gemiddeld ruim 200 bezoekers op het terras aanwezig zijn. Het maximum is 250 personen.

‘Terrasbezoek met muziek, niet muziekoptredens met een terras’

Wel heeft de gemeente in het kader van de coronamaatregelen voorwaarden gesteld aan het openstellen van het terras. Burgemeester Jan Seton: ,,Daarbij gaat het om terrasbezoek met muziek, niet om muziekoptredens met een terras. Alleen ondergeschikte live-muziek is toegestaan, met een maximaal geluidsvolume van 80 dB. Dat betekent een volume van 45 dB op de gevels van omliggende panden. Met dit geluidsniveau kunnen bezoekers elkaar op het terras nog verstaanbaar spreken.”

Ook dienen bezoekers en personeel zich te houden aan de anderhalve meter afstand. ,,Zowel gemeente als de Veiligheidsregio Drenthe zien hier strikt op toe.”

Boerenrock Festival

Het Boerenrock Festival zou dit jaar uitbreiden van 16 naar 25 hectare, vooral om ruimte te maken voor 500 extra campingplaatsen, zodat dat aantal zou stijgen naar 3000. Vorig jaar zomer trok Boerenrock een recordaantal van 43.000 bezoekers, ruim 8000 meer dan in 2018.

Het festival met muziek, auto- en motorcross en vooral veel feest zou dit jaar van 20 tot en met 23 augustus plaatsvinden, maar werd op 21 april afgelast vanwege het verbod op evenementen tot 1 september. Eind november vorig jaar waren er al binnen een week tijd 5000 kaarten verkocht.

Nieuws

Meest gelezen

menu