Geen Binnen Blues in Grolloo in november, maar Cuby Museum blijft rest van jaar drie dagen per week geopend

Het C+B Museum in Grolloo. Foto: archief DvhN

Het jaarlijkse festival Binnen Blues bij Hofsteenge in Grolloo gaat dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur van de Stichting Blues in Grolloo dinsdagavond besloten.

Vanwege de coronamaatregelen - zoals de anderhalvemeterplicht - is Binnen Blues dit jaar financieel niet haalbaar, zegt woordvoerder Koert Broersma. ,,Om uit de kosten te komen hebben we minimaal 250 bezoekers nodig, terwijl er maximaal 80 tot 100 zittende bezoekers in de zaal mogen worden toegelaten. En dat is te weinig.” De negende editie van het bluesfestival zou plaatsvinden op zaterdag 7 november.

Cuby Museum blijft drie dagen per week open

Wel blijft het C+B Museum, het museum over de geschiedenis van blueszanger Harry Muskee en zijn groep Cuby & the Blizzards, aan de Voorstreek in de rest van het kalenderjaar op vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

,,In de afgelopen drie weken was het aantal bezoekers uitstekend, gemiddeld zo’n 130 per week”, zegt Broersma. ,,Dankzij de drie openingsdagen in plaats van twee is het aantal bezoekers nu beter verdeeld.”

Tot 1 september zijn alleen in het weekend maximaal tien bezoekers én vrijwilligers tegelijkertijd welkom.

Reserveren wordt aangeraden

De deuren zijn op de bewuste dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Reserveren kan bij café-restaurant Hofsteenge aan de Hoofdstraat 11 in Grolloo, via tel. nr. 0592-501226 of via www.hofsteengegrolloo.nl .

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu