Geen Boerenrockfestival dit jaar, maar wel een Gruwelijk tentfeest in Drouwenermond met Jannes en Wolter Kroes. 'Onze trouwe achterban heeft een ouderwets tentfeest verdiend'

Deze taferelen zijn dit jaar niet te zien op het Boerenrock festival in Drouwenermond. Archieffoto: Koen Prins

Voor de tweede keer op rij werd niet alleen het Boerenrockfestival, maar ook Gruwelijk Fikkie Støken in Drouwenermond door corona van tafel geveegd. Nu kunnen alle remmen los, dus wacht het dorp op 22 en 23 oktober het Gruwelijk tentfeest.

Op vrijdag 22 oktober komen Jannes, Wolter Kroes en de local heroes van 5th Wheel op het podium. Zaterdag 23 oktober komen DJ Roy, De Paloma’s, Mama Maffia en The Euros naar het festivalterrein.

Volgens voorzitter René Hoiten van de stichting Boerenrock is er per dag ruimte voor 2230 bezoekers. ,,Die staan in een dichte tent die voor 75 procent bezet zal zijn en continu wordt geventileerd.”

Het programma begint op beide dagen om 17.00 uur. Op tijd, want de lichten gaan om middernacht uit.

Testen voor Toegang

Bezoekers hebben naast een geldig toegangsbewijs ook een corona toegangsbewijs nodig die je kunt krijgen door ingeënt te zijn, een bewijs van herstel van corona te hebben of door minder dan 24 uur voorafgaand een test te laten doen bij Testen voor Toegang.

Deze testen zijn nog gratis. ,,We vinden dat onze trouwe achterban wel een ouderwets tentfeest heeft verdiend. Ook al begrijpen we dat niet iedereen om principiële overwegingen kan komen en dat respecteren wij.”

De line-up is inmiddels bekend en de kaartverkoop is gestart via www.gruwelijktentfeest.nl .

Ruim 43.000 bezoekers in 2019

Boerenrock trok in 2019 zo’n 43.000 bezoekers naar het dorp. Zowel vorig jaar als dit jaar ging er een streep door het festival.

Nieuws

Meest gelezen

menu