Geen 'Wildlands' langs A37

Archief DvhN

Automobilisten op de A37, laat staan de A28, zullen vergeefs zoeken naar bewegwijzering die hen naar het nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen brengt.

Automobilisten op de A37, laat staan de A28, zullen vergeefs zoeken naar bewegwijzering die hen naar het nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen brengt.

Scoren voor bewegwijzering

Wildlands mag dan straks vermoedelijk het drukst bezochte attractiepark van Noord-Nederland worden, het kan voorlopig natuurlijk nog geen bezoekerscijfers tonen. En om op de bewegwijzering op autowegen te komen moet je jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers trekken. Dat zijn cijfers waarop alleen het Noorder Dierenpark in haar hoogtijdagen kon bogen.

Wildlands heeft jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers nodig om financieel rond te komen. Zelfs met dat aantal is een aanduiding op de borden van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd, die twee jaar geleden taken van de ANWB overnam) nog geen vanzelfsprekendheid. ,,We zullen proberen om de NBd toch zover te krijgen Wildlands met die getallen op in ieder geval de borden langs de A37 te krijgen'', zegt wethouder René van der Weide (Wakker Emmen). De A37 verbindt Hoogeveen via het knooppunt Holsloot met de Duitse grens.

Gemeente vervangt borden

Voorlopig worden volgende maand alleen alle borden vervangen langs de N34, de N391 (Rondweg) en de N862 (Emmen-Klazienaveen). Op sommige borden staat nog steeds de naam van Noorder Dierenpark, hoewel die een aantal jaren geleden in Dierenpark Emmen veranderde. Het was toen te duur om alle borden te vervangen, temeer omdat toen al bekend was dat de borden vanwege de naam Wildlands een paar jaar later opnieuw vervangen zouden worden.

De gemeente Emmen betaalt de vervanging van de borden. De vervanging is onderdeel van een complete wijziging in de manier waarop het gemotoriseerd verkeer naar een parkeerplaats wordt geleid. Het gaat om het zogenoemde Dynamische Route Informatie Systeem (DRIS). Hoeveel geld dat precies gaat kosten kan de wethouder niet zeggen. ,,We zijn nog in onderhandeling daarover.''

Nieuws

Meest gelezen

menu