Geen bijdrage Emmen voor aanpassing theehuis bij oude boerderij Nabershof

't Volk van Grada heeft haar thuisbasis aan het Noordeind in Emmen. Foto: DvhN

De Drentse vereniging ‘t Volk van Grada in Emmen krijgt vooralsnog geen steun van de gemeente als zij haar theehuis bij de oude boerderij Nabershof wil voorzien van een nieuwe schuifpui.

Dit heeft het college van burgemeester en wethouder besloten. ‘t Volk van Grada vroeg om een bijdrage van tienduizend euro. Het bestuur wil een schuifpui plaatsen in het theehuis en vervolgens een terras in de buitenlucht en deed bij de gemeente een beroep op de stimuleringsregeling toerisme en recreatie. Het theehuis staat bij museumboerderij Nabershof aan de straat Noordeind.

De gemeente wijst de subsidie af en stelt dat de aanvraag niet binnen de criteria van de regeling valt. Volgens de gemeente is die niet bedoeld voor een vervangingsinvestering en achterstallig onderhoud/reguliere onderhoudskosten. Daarnaast moet de aanvraag een toegevoegde waarde hebben. ,,De aanvraag betreft een bestaande voorziening waardoor die niet inspeelt op een nieuwe markt en geen toegevoegde waarde heeft voor het huidige aanbod’’, aldus het college.

Martin Stahl, bestuurslid van ‘t Volk van Grada, zegt binnenkort met de gemeente in gesprek te gaan over eventuele andere subsidiemogelijkheden. ,,Dat gebeurt op uitnodiging van de gemeente. Dan willen wij het ook graag hebben over de zolder van de museumboerderij. Die willen we graag restaureren en ook daar is uiteraard geld voor nodig.’’


Nieuws

Meest gelezen

menu