Geen nieuwe coronabesmettingen in gevangenis Veenhuizen: alle 54 gedetineerden uit quarantaine

Gevangenis Esserheem in koloniedorp Veenhuizen.

De noodgedwongen quarantaine van 54 gedetineerden in gevangenis Esserheem in Veenhuizen is voorbij. Woensdagmiddag bleek dat er geen sprake is van nieuwe besmettingen.

De 54 gedetineerden moesten sinds afgelopen zondag de hele dag in hun eigen cel blijven en konden niet deelnemen aan het dagprogramma, nadat ze in contact waren geweest met een besmette sportinstructeur.

Uit testen blijkt dat geen van de 54 gedetineerden besmet is geraakt met het coronavirus. Ook alle geteste personeelsleden testten negatief, zegt plaatsvervangend vestigingsdirecteur Jan Roelof van der Spoel. ,,De betrokken gedetineerden zijn en worden vanmiddag en vanavond in de gelegenheid gesteld om te kunnen douchen en luchten.”

De gevangenen mogen vanaf morgen weer deelnemen aan het reguliere dagprogramma.

Wel maatregelen uit voorzorg

Wel neemt Esserheem de komende vijf dagen nog maatregelen uit voorzorg. ,,Omdat er nog wel een kans bestaat dat een gedetineerde alsnog besmet blijkt te zijn. Gedetineerden die de afgelopen dagen preventief in quarantaine zaten, moeten de komende vijf dagen verplicht een chirurgisch mondmasker dragen wanneer ze buiten hun eigen cel zijn. Ook wordt de komende dagen extra goed gelet op eventuele gezondsheidsklachten.”

Nieuws

Meest gelezen

menu