'Geen nieuwe graafactie in achtertuin pleegouders Willeke Dost'

Foto: ANP Foto: Robin van Lonkhuijsen

Er komt geen nieuwe graafactie in de achtertuin van de pleegouders van de familie Dost op basis van de uitkomsten van het Amerikaanse rapport van eind november.

Twee forensisch specialisten uit Amerika, die zich baseerden op grondradarbeelden, vonden een plek in de tuin verdacht genoeg om er te gaan graven.

Voor nieuwe graafactie is geen aanleiding

Daar gaat nu een streep door, meldt privédetective Henri Nijhoff uit Balkbrug, die eerder dit jaar de hulp van de Amerikanen inschakelde. Hij had maandag contact met de coördinator coldcase team Noord. ,,Die heeft na overleg besloten dat er uit het Amerikaanse rapport onvoldoende onderbouwing is gebleken om een nieuwe graafactie te rechtvaardigen. Persoonlijk betreur ik de beslissing”, laat hij op Facebook weten.

Willeke Dost sinds 1992 vermist

Aan de hand van de grondradarbeelden kregen de specialisten een sterk vermoeden dat er een lichaam zou kunnen liggen in de achtertuin van de woning aan de Koekanger Dwarsdijk. Dit was de woonplaats van Willeke Dost, die in 1992 vermist raakte.

Reactie van het OM

"Tips worden altijd serieus genomen en onderzocht, dat is hier ook gebeurd", aldus het OM.

"Specialisten van het NFI en de Landelijke Eenheid hebben het rapport van de Amerikaanse grondradarspecialist en diens aanvullende antwoorden bestudeerd. Zij constateren dat er verstoringen te zien zijn, maar die wijzen niet op de aanwezigheid van sporenmateriaal. Grondverstoringen worden op elk boerenerf aangetroffen. Deze bevindingen geven geen aanleiding om af te wijken van het eerdere standpunt om niet te gaan graven."

Nieuws

menu