Geen rechtszaak over 'stankvergunning' Noblesse in Wijster

Ondanks de komst van een zogeheten biobed wordt er nog steeds geklaagd over stankoverlast door Noblesse in Wijster. Foto: Gerrit Boer

Akkerbouwer en loonwerker Henk Fikkert uit Wijster vecht de milieuvergunning van slachtafvalverwerker Noblesse in zijn woonplaats niet aan bij de rechter.

Eerder verzocht Fikkert de gemeente Midden-Drenthe de milieuvergunning van het bedrijf, dat al langere tijd stankoverlast veroorzaakt, in te trekken. De gemeente ging niet op het verzoek in, waarna de omwonende van Noblesse de zaak aanhangig maakte bij de bestuursrechter.

Vandaag zou de zitting zijn in Groningen, maar in overleg met zijn advocaat Paul Bodden heeft Fikkert besloten de zaak in te trekken. ,,Zoals het er nu voorstaat, is deze zaak op dit moment niet te winnen’’, laat hij weten.

‘Ik wil gewoon geen last hebben van Noblesse’

Voor de afweging, die leidde tot dit besluit, verwijst Fikkert naar zijn raadsman. Advocaat Bodden wil inhoudelijk niet reageren: ,,Alles afwegende hebben we besloten deze procedure niet voort te zetten’’, is het enige dat hij kwijt wil.

Daarmee is de kous niet af voor Fikkert, die vaak overlast ondervindt van de verwerker van kippenslachtafval en geregeld bij de gemeente klaagt. ,,Het wachten is op een volgende mogelijkheid. Noblesse heeft de boel nog steeds niet op orde. Komt de stank niet uit de fabriek, dan komt het wel van het vloeiveld. Ik heb niets tegen het bedrijf, maar wil er geen last van hebben.’’

Volgens hem hebben niet alleen mensen in de directe omgeving van het bedrijf last van de stank, maar ook richting Pesse en Ruinen. De gemeente Midden-Drenthe heeft een meldpunt voor stankoverlast van bedrijven op het ETP-terrein in Wijster, waar bijvoorbeeld ook afvalverwerker Attero is gevestigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu