Geert Wilders bekogeld met ei in Emmen (+beelden)

Het betreffende ei mist zijn doel. Beeld: video Emmen112

Geert Wilders is vrijdagmiddag bij zijn bezoek aan Emmen bekogeld met een ei. Wilders werd door flink wat publiek opgewacht.

De PVV-leider werd niet geraakt. Op onderstaande beelden, gemaakt door Emmen112, is te zien dat Wilders in gesprek is met DvhN-verslaggever Gert Meijer als het ei gegooid wordt.

De politie meldt dat het ei volgens getuigen gegooid werd door een jongedame. ,,Agenten hebben een kleine zoektocht gehouden maar haar niet gevonden'', zegt een woordvoerder. De politie zet niet in op verdere opsporing. ,,Wilders heeft ook geen aangifte gedaan.''

Wilders zelf zegt ook iets over het incident, op Twitter:

Wilders werd razendsnel bij het publiek weggetrokken toen hij bekogeld werd en beveiligers vouwden een soort uitklapbaar schild uit achter hem. Op een drafje namen ze afstand van de menigte.

Bezoek aan Emmen

Wilders kwam om iets na 13.00 uur aan in het Emmer centrum. Hij maakt een wandeling over de markt en deelt flyers uit. De PVV-leider komt op bezoek omdat Emmen de enige Drentse gemeente is waar de PVV meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Wilders werd opgewacht door vele honderden mensen. ,,Ik heb het gevoel in een warm bad terecht te komen'', zei hij vlak voordat de eieren naast hem belandden.

De politicus neemt uitgebreid de tijd voor de vele mensen die een handtekening proberen te scoren en met de PVV'er op de foto willen.

 

Het bezoek gaat gepaard met demonstraties. De anti-fascistische actiegroep AFA Noord is met enkele mensen aanwezig en staat met spandoeken in het centrum.

In de stad is extra politie op de been en op verschillende plekken zijn dranghekken geplaatst.

<div class='leesook' data-track-contentview='{'viewType':'leesOok', 'leesOokTekst': 'Tekst'}' data-track-click='{'clickType':'leesOok', 'leesOokTekst': 'Tekst'}'>Lees ook: <a href='http://www.dvhn.nl/drenthe/Geert-Wilders-komt-naar-Emmen-voor-de-veiligheid-gaan-de-vuilcontainers-dicht-22977922.html' target='_blank'>Wilders in Emmen: voor de veiligheid gaan de vuilcontainers dicht</a></div>

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu