Geesbrug kan voor super geen juist personeel vinden

FOTO ARCHIEF DVHN

De supermarkt van Geesbrug wordt opnieuw met sluiting bedreigd. De winkel kampt met een tekort aan personeel, dat daar als dagbesteding aan de slag is.

De supermarkt van Geesbrug wordt opnieuw met sluiting bedreigd. De winkel kampt met een tekort aan personeel, dat daar als dagbesteding aan de slag is.

Doorstroming
In de buurtsuper werken mensen die op dat moment niet voor reguliere arbeid in aanmerking komen. Daarvoor stelde de gemeente Coevorden tot vorig jaar geld beschikbaar, met als doel deze mensen na verloop van tijd door te laten stromen naar een reguliere baan. Die doorstroming viel in de praktijk echter tegen, reden voor Coevorden er een punt achter te zetten. ,,Hoe sympathiek de winkel ook is, wij moeten het re-integratiebudget natuurlijk wel verantwoorden. Wij zijn er als gemeente niet voor om enkel een supermarkt in de benen te houden'', zegt wethouder Joop Brink.

Dat is Support & Co, de organisatie die de winkel runt, ook niet. Zegt directeur Jan van der Meer. ,,De supermarkt is een middel om mensen een dagbesteding te bieden, geen doel. Wij willen mensen met een zorgindicatie graag een leer- of werkplek aanbieden in hun eigen omgeving, maar we kunnen hen niet vinden in Geesbrug. Onze doelgroep daar heeft kennelijk al een dagbesteding elders.''

Geen resultaat
Support & Co heeft zorgboerderijen en andere zorgaanbieders benaderd, maar tot resultaat heeft dat niet geleid. Er moeten zich snel mensen melden, anders sluit de winkel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu