Gehandicapten-atletiektrainer Teun Tol (82) uit Emmen overleden. Vrijdagochtend maakt rouwauto rondje over de baan

Teun Tol (rechts) in actie als trainer op de Meerdijk in Emmen, in 1997. Foto: Jan Anninga

In zijn woonplaats Emmen is gehandicapten-atletiektrainer Teun Tol afgelopen vrijdag overleden.

Tol speelde een belangrijke rol in de Drentse gehandicaptensport. Sinds 1970 was hij decennialang trainer/coach van gehandicapte atleten bij Gehandicapten Sportclub Emmen (GSC), waar hij ook voorzitter werd. Verder was hij in 1990 voorzitter van de Atletiek Wereldspelen, die toen in Assen werden gehouden.

Mede dankzij zijn trainingen haalden diverse mindervalide sporters de Paralympics, waarvan hij zelf ook eens chef de mission was.

Apetrots was hij toen Emmen vanaf 2010 drie jaar op rij gastheer was van het NK Atletiek voor Gehandicapten op de Meerdijk. Zijn club nam de organisatie op zich, samen met atletiekvereniging De Sperwers.

Twee maanden geleden kreeg de Emmenaar Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de diagnose slokdarmkanker. In het ziekenhuis raakte hij besmet met het coronavirus, dat hem fataal werd.

Teun Tol maakt vrijdagochtend om 10 uur in de rouwauto een laatste rondje over de atletiekbaan aan de Meerdijk, zodat sporters en oud-sporters voor de uitvaart afscheid van hem kunnen nemen.

Tol is 82 jaar geworden en laat een vrouw, drie kinderen en vier kleinkinderen achter.

Nieuws

menu