Gekkenhuis bij de kappers: ze mogen weer knippen, maar komt het einde van de lockdown wel op tijd? 'Hier blijft het licht aan, daar vecht ik voor', zegt kapper Arie Klein uit Emmen in podcast Hongerige Wolf

Hongerige Wolf

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag kwam eindelijk het verlossende woord: de kappers mogen weer knippen. Bij Creativo Haarmode in Emmen staat sindsdien de telefoon roodgloeiend. Toch geeft het goede nieuws eigenaar Arie Klein een nare bijsmaak.

,,Ik durf de champagnefles nog niet te openen. We mogen weer knippen maar ik hoor Rutte ook zeggen dat alle versoepelingen niet zonder risico zijn. Wat als we straks weer dicht moeten?” Kapsalon Creativo zal deze pandemie overleven, is de stellige overtuiging van Klein. ,,Daar vecht ik voor. We kijken vooruit.” Maar wat als een nieuwe lockdown onvermijdelijk is?

In podcast Hongerige Wolf volgen we de voorbereidingen op het heropenen van de zaak. Vaste klanten worden gebeld, spiegels en stoelen gepoetst, ramen gelapt, afspraken ingepland: het team zet alle zeilen bij. Bijna iedereen werkt de komende tijd extra dagen en die werkdagen zijn een stuk langer dan gebruikelijk. Het volledige klantenbestand van de grote salon moet en zal ‘weggeknipt’ zijn in de eerste weken van maart.

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

Nieuws

menu