Geknapte mestslang zorgt voor poepregen bij Dwingeloo: 'Niet zo'n handige actie'

De gesprongen mestslang in Eemster bij Dwingeloo. Foto: Videostill vkmag

Een gesprongen slang vol mest leverde afgelopen dinsdag een onsmakelijk tafereel op in Eemster, bij Dwingeloo. Nadat een busje van een installateur uit de buurt over de slang heenreed, spoot er een vracht compost over de straat. Toch was een klein uurtje later alles netjes opgeruimd.

Een filmpje van de ‘poepregen’ verscheen donderdag op de Facebook-pagina van amusementswebsite vkmag. De beelden zijn gemaakt door de veroorzaker, een installateur uit de buurt. Hij reed met zijn busje over de slang, waarna hij werd overgoten met de rondspuitende mest.

„Trekkers kunnen normaal gesproken wel over deze slangen heenrijden”, zegt een buurtbewoner. „Maar met een busje is het anders, die hebben een trekhaak. Waarschijnlijk heeft dat een gaatje in de slang gemaakt. De druk in de slang, maakte dat hij knapte.”

‘In een mum van tijd weer schoon’

Hij zag het filmpje over het incident ook voorbijkomen. „Er wordt veel aandacht geschonken aan het filmpje, maar het lijkt allemaal erger dan het is hoor.” Volgens hem was de mest en de bijbehorende geur in een mum van tijd weer schoongemaakt. „Met één goed gevulde watertank was alles weer weg. Als je er nu langsrijdt, zie je er niets meer van. Toch was het niet zo’n heel handige actie.”

Nieuws

menu