Geld voor bouw in Delftlanden

Het bedrijf Ter Steege Onroerend Goed II uit Rijssen krijgt maximaal 150.000 euro subsidie voor de bouw van 21 woningen in de Emmer wijk Delftlanden.

Dit heeft het Emmer college van burgemeester en wethouders besloten. Het gaat om een project aan de Kloostertuin en Bernagietuin. Daar bouwt Ter Steege negen vrijstaande huizen en twaalf twee-onder-een-kapwoningen. Na de bouw van zes huizen lag de bouw lange tijd stil vanwege de slechte woningmarkt. ,,Nu is weer belangstelling’’, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Het Emmer college stelt als voorwaarde dat de bouw voor 1 september dit jaar begint. Alle woningen waarvoor subsidie wordt verleend, dienen voor 1 september volgend jaar opgeleverd te zijn. Op basis van het aantal opgeleverde woningen keert de gemeente vervolgens de subsidies uit. ,,We geven financiële steun omdat we belang hechten aan nieuwbouw in de Delftlanden’’, zegt woordvoerster Alieke Wijnholds.

Delftlanden is de jongste wijk van Emmen. In oktober 2006 werden de eerste bewoners verwelkomd. De verwachting was dat de wijk uiteindelijk tussen de 3500 en 4000 bewoners zou gaan tellen. Bij het maken van die plannen dacht niemand aan krimp en de economische crisis was nog ver weg. Inmiddels zijn fase 2 en 3 van het plan geschrapt en staan er zo’n 270 woningen in de wijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu