Gemeente Assen: Nazomerkermis kan doorgaan (maar burgemeester kan alsnog ingrijpen als het fout gaat)

De Nazomerkermis in Assen. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

De gemeente Assen geeft toestemming voor een grote nazomerkermis op het Veemarktplein. Voorwaarde is wel dat de coronaregels streng worden nageleefd.

De Nazomer Kermis Assen krijgt een omvang die vergelijkbaar is met de jaarlijkse TT Kermis en is een initiatief van Sander ten Bosch en Tamara Boor. Zij richtten speciaal voor de nazomerkermis een bedrijfje op. Van 4 tot en met 13 september staan op het Veemarktplein tientallen attracties en is er plaats voor duizend bezoekers.

‘Binnen de geldende regels te realiseren’

Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) laat weten dat het Asser college goed heeft nagedacht over de vergunningaanvraag voor de kermis. „In deze coronatijd moet je voorzichtig zijn, maar een kermis als deze is binnen de geldende regels te realiseren. In attractieparken kan het ook en de organisatie heeft ons overtuigd met goede maatregelen als looproutes en polsbandjes.”

In Groningen werd de grote zomerkermis vorige week nog afgeblazen, maar de situatie in Assen is heel anders, zegt Pauwels. „De kermis in Groningen ligt midden in het winkel- en horecagebied, daar is het veel drukker. Het Veemarktplein ligt buiten het drukke centrum en is een afgesloten ruimte. Daar heb je veel meer sturing en controle over de situatie.”

Goede afspraken

De gemeente heeft verder goede afspraken gemaakt met de kermisexploitanten. „Zij gaan er alles aan doen om het veilig te houden. En van het publiek vragen we ook verantwoord gedrag. We gaan streng toezien op het naleven van de regels en als het niet goed gaat, kan de burgemeester alsnog ingrijpen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
TT
menu