Gemeente Assen gaat aan de slag met rattenplaag: 'Woensdag worden de vallen gezet'

Foto: Pixabay

De gemeente Assen start woensdag met het zetten van rattenvallen in het oostelijk deel van het Noorderpark. Daarmee moet een einde komen aan de rattenplaag in deze wijk.

Naar aanleiding van schriftelijke vragen van de Partij van de Arbeid heeft de gemeente contact gezocht met woningcorporatie Actium. Bewoners van huurwoningen aan onder meer de Bachstraat en Obrechtlaan ervaren rattenoverlast. Volgens de gemeente zijn nu goede afspraken gemaakt over de bestrijding van de knaagdieren.

Vallen

„Als eigenaar van het riool hebben wij inmiddels een bestrijder opdracht gegeven om vallen te zetten”, laat een gemeentewoordvoerder weten. „Daar begint deze bestrijder woensdag mee. Ook Actium gaat door met het treffen van maatregelen in de woningen en de gegevens en resultaten wisselen we uit, om de bestrijding zo effectief mogelijk te laten verlopen.”

Eerder constateerde een bestrijder al namens Actium dat vele tientallen ratten in het plaatselijke riool zitten. Verschillende buurtbewoners ervaren overlast en de beesten knagen zich zelfs een weg naar binnen via pvc-buizen onder toiletpotten.

‘Zelf verantwoordelijk’

Volgens de Partij van de Arbeid was de gemeente al een tijdje op de hoogte van het probleem, maar werd bewoners ten onrechte verteld dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de bestrijding. De gemeentewoordvoerder liet weten dat er sprake was van een misverstand en dat het probleem nu zo snel mogelijk wordt opgelost.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu