Gemeente Assen treft extra maatregelen tegen drukte op weekmarkt

De markt in Assen tijdens de coronamaatregelen. Foto: Marcel Jurian de Jong

De gemeente Assen neemt extra maatregelen om te voorkomen dat het zaterdag op de weekmarkt in Assen te druk wordt.

Bezoekers worden zaterdag door gastvrouwen en -heren op de regels van de markt gewezen. Bij alle ingangen van de markt worden ook borden geplaatst waar de bezoekers worden geattendeerd op de nieuwe en reeds langer geldende maatregelen. Daarnaast doet de gemeente een dringend beroep op bezoekers om alleen naar de markt te komen, anderhalve meter afstand te houden en het bezoek te beperken tot alleen de noodzakelijke boodschappen.

Controle van BOA’s

Sinds woensdagavond mag men buiten met slechts twee personen bij elkaar staan. De gemeente meldt dat BOA’s daar extra op toezien. Mensen die zich niet aan de maximale groepsgrootte houden, worden aangesproken en gewaarschuwd. Volgens de gemeente wordt ‘bij excessen’ bekeurd.

De maatregelen gelden eerst voor twee weken.

Te druk

De maatregelen volgen nadat de gemeente vaststelde dat het op eerdere markten te druk was. ‘We zagen afgelopen zaterdag dat het op momenten druk was en bezoekers weinig afstand hielden,’ meldt burgemeester Marco Out. ‘Om ervoor te zorgen dat inwoners boodschappen kunnen blijven halen op de markt, nemen we maatregelen.’


Nieuws

menu