Gemeente Assen trekt ruim half miljoen aan noodsteun uit voor culturele sector

DNK. Foto DvhN

De gemeente Assen ondersteunt culturele instellingen en organisaties voor amateurkunst dit jaar met 530.000 euro. Het geld is afkomstig uit de compensatiemiddelen die de gemeente Assen van het Rijk heeft ontvangen.

Volgens de gemeente kampt de cultuursector in Assen door het coronavirus met een omzetverlies van 62 procent. Met name DNK, Podium Zuidhaege en Garage TDI zagen veel inkomsten verdwijnen en hebben te maken met tekorten.

Stichting DNK en Podium Zuidhaege ontvangen respectievelijk 337.500 en 120.000 euro. Dit geldt wordt gebruikt om het omzetverlies te compenseren. Garage TDI ontvangt een bedrag van 47.500 euro. Hiermee kan een door bezuinigingen eerder geschrapte voorstelling alsnog worden geproduceerd. Tevens zorgt het bedrag ervoor dat Garage TDI de komende twee jaar beter in staat is eigen inkomsten te generen.

25.000 voor amateurkunst

De gemeente Assen reserveert nog eens 25.000 voor organisaties voor amateurkunst, zoals muziekverenigingen. Organisaties die te maken hebben met hogere kosten of tegenvallers als gevolg van corona waardoor het voortbestaan in gevaar is, kunnen een aanvraag indienen voor compensatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu