Gemeente Borger-Odoorn stuurt 5.000 huishoudens enquête over gebiedsfonds windpark Drentse Monden en Oostermoer

De eerste windturbine van Windpark Drentse Monden en Oostermoer. Foto: Archief/Corné Sparidaens

De gemeente Borger-Odoorn stuurt ruim vijf duizend huishoudens in de buurt van windpark De Drentse Monden en Oostermoer een enquête over een gebiedsfonds. Het fonds is bedoeld om de leefbaarheid in het gebied te vergroten.

De Rijksoverheid, provincie Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn stoppen de komende tien jaar gezamenlijk drie miljoen euro in het gebiedsfonds van het windpark Drentse Monden en Oostermoer.

Met het uitzetten van de vragenlijst wil de gemeente een beeld krijgen van waar het geld aan besteed moet worden. Bewoners worden daarnaast ook gevraagd hoe plannen voor het fonds zo eenvoudig mogelijk ingediend kunnen worden, en wie er moet beslissen of een bijdrage wel of niet wordt toegekend.

De vragenlijst wordt verspreid in Eerste Exloërmond, Tweede-Exloërmond, Tweede Valthermond, Boermastreek, Buinerveen, Drouwenermond, Drouwenerveen, Exloërveen, Nieuw-Buinen, Valthermond en Zandberg.

Bewonersadviesgroep

Een bewonersadviesgroep, met vertegenwoordigers uit alle dorpen, maakt op basis van de resultaten uit de enquête een voorstel over het gebiedsfonds. Deze wordt aangeboden aan de gemeente die vervolgens de ‘spelregels’ van het fonds vastlegt. Wanneer dit is gebeurd, kunnen inwoners ideeën indienen om de leefbaarheid in het gebied te vergroten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu