Coevorden treft maatregelen tegen onrust in wijk Poppenhare: gebiedsontzegging en cameratoezicht

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden heeft Poppenhare aangewezen als een wijk waar gebiedsontzegging toegepast kan worden. De maatregel geldt tot en met 2 april.

In de praktijk houdt de maatregel in dat de politie de wijk tijdelijk kan afsluiten. Alleen mensen die kunnen aantonen dat zij in de wijk wonen, mogen dan naar binnen. Dit gebeurde zondagavond al toen het voor de vierde nacht op rij onrustig in Poppenhare was.

„We faciliteren de maatregel tot en met 2 april. Dit betekent niet dat er tot en met 2 april constant toezicht zal zijn. Wanneer er wat gebeurt, heeft de politie wel de mogelijkheid om mensen toegang tot het gebied te ontzeggen”, legt Liesbeth Mennink van de gemeente Coevorden uit.

Camera’s

De gemeente Coevorden heeft ook twee camera’s opgehangen in de wijk Poppenhare. Volgens Mennink zijn deze geplaatst naar aanleiding van vernielingen in portieken van woningbouwvereniging Domesta. „De camera’s zijn er voor de veiligheid van de mensen die daar wonen.”

De gemeente heeft geen plannen om op meerdere plekken in de wijk bewakingscamera’s te plaatsen. „Het is niet de bedoeling dat we heel Poppenhare volhangen met camera’s en iedereen constant controleren”, vertelt Mennink.

Onrust

Sinds donderdagnacht zijn er ongeregeldheden in de wijk Poppenhare. Grote groepen mensen liepen ‘s nachts over straat en pleegden vernielingen en stichtten branden. De mobiele eenheid (ME) greep zaterdag in. Daarbij werden vijf mensen aangehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu