Gemeente Tynaarlo investeert alsnog in project Hartveilig Drenthe

Foto: Foto: ANP/Robert Vos Foto: Foto: ANP/Robert Vos

Het heeft even geduurd, maar de gemeente Tynaarlo heeft alsnog besloten om mee te doen aan het project Hartveilig Drenthe. Het project zet zich in voor de lokale beschikbaarheid van hartdefibrillatoren en hulpverleners.

Met het besluit om toch geld in het project te stoppen, komt er een eind aan het getouwtrek tussen wel en niet investeren in Hartveilig Drenthe.

In april besloot de gemeenteraad van Tynaarlo om ruim 2.900 euro erin te investeren, nadat Leefbaar Tynaarlo, VVD, D66, CDA, Gemeentebelangen en PvdA een motie hadden ingediend om toch geld voor het project uit te trekken. De motie kreeg steun van alle fracties, behalve van drie van de vier leden van GroenLinks.

Enkele maanden later bleek daar toch geen geld voor te zijn en werd het plan in de ijskast gezet.

Begroting

Nu de begroting voor 2020 bekend is, ziet de gemeenteraad alsnog ruimte om te investeren in het project. ‘Het maatschappelijk belang van deelname aan Hartveilig Drenthe heeft bij ons nooit ter discussie gestaan. Maar door de onzekere financiële situatie moesten we als college even een pas op de plaats maken’, meldt wethouder Oetra Gopal (GroenLinks). ‘Deelname past in het sociale gezicht van de begroting om waar mogelijk te investeren in preventieve activiteiten die de gezondheid van onze inwoners bevorderen.’

Nieuws

Meest gelezen

menu