Gemeente koopt politiebureau in Gieten om zelf te kunnen bepalen wat ermee gaat gebeuren

De gemeente Aa en Hunze heeft het politiebureau aangekocht voor ongeveer een half miljoen euro. De politie huurt de begane grond en de kelder de komende tien jaar terug voor 22.000 per jaar.

Het politiebureau in Gieten.

Het politiebureau in Gieten. Foto: Google Street View

De eerste verdieping blijft daardoor leeg. Wat de gemeente met die ruimte wil doen, is nog niet bekend. Dat deel van het pand is volgens de gemeente ,,lastig te verhuren’’.

De reden voor de aankoop is dat de gemeente Aa en Hunze op deze manier meer regie kan houden over de bestemming van het pand, dat vastzit aan het gemeentehuis. „Als daar een derde in zou komen, kan dat veel gedoe geven”, aldus burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Extra ruimte en mogelijk verhuur

Volgens Hiemstra is er door aangenomen nieuw personeel (de gemeente maakte daar dit najaar ruwweg een miljoen euro voor vrij) behoefte aan extra ruimtes. Toch is de verwachting dat niet alle zalen in het gemeentehuis en politiehuis nodig zijn voor ambtenaren. „We verwachten ruimte over te houden, maar dan kunnen we een andere plek in het gemeentehuis vrijmaken die makkelijker te verhuren is dan het politiebureau.” Daarbij denkt Hiemstra bij verhuur aan een semi-overheidsorganisaties. Ook welzijnsorganisaties PrimaH en Attenta huizen onder hetzelfde dak als de gemeente.

Nieuws

menu