Gemeente neemt heft in handen bij afbraak geluidswal Spier: 'Wat ons betreft blijft aannemer in gebreke'

De geluidswal bij Spier. Foto: DvhN

De gemeente Midden-Drenthe heeft een nieuwe aannemer opdracht gegeven de geluidswal bij Spier verder af te breken. Aannemer Bouwhuis uit Beerzerveld is er niet in geslaagd de deadline te halen.

Midden-Drenthe stelde eind juni een ultimatum. Bouwhuis moest de in 2018 deels ingestorte geluidswal langs de A28 bij Spier vóór 6 juli hebben afgebroken. Zo niet, zou de gemeente zelf de sloophamer ter hand nemen en de kosten in rekening brengen. Na overleg werd die deadline nog een keer opgerekt naar 10 juli, maar nog steeds is het werk niet af.

Aan de kant geschoven

De afgelopen dagen heeft de gemeente zich over de vraag gebogen hoe het nu verder moet. Op vrijdagmiddag was de kogel door de kerk: de gemeente voegt de daad bij het woord en heeft aannemer Bouwhuis aan de kant geschoven.

„Wat ons betreft heeft de aannemer verzuimd zijn taak uit te voeren”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. „Onze advocaat heeft hem laten weten dat de werkzaamheden zijn overgenomen door een andere aannemer en dat hij een rekening kan verwachten.”

De nieuwe aannemer gaat maandag in gesprek met omwonenden, om vervolgens op dinsdag aan de slag te gaan. „Met de bewoners is afgesproken dat de onderste 2 meter van de muur blijft staan”, laat de gemeentewoordvoerder weten. „Dit om de overlast van langsrijdend verkeer toch wat te beperken. Het gat, dat ontstond bij de instorting, wordt gedicht met een bouwhek met doek erover.”

Nieuw scherm voor 30 september

Bouwhuis blijft, volgens afspraak, wel verantwoordelijk voor de bouw van een nieuw geluidsscherm. De aannemer heeft hier volgens de gemeente tot 30 september de tijd voor. Een onlangs ingediende omgevingsvergunning is echter afgewezen. Het wachten is nu op een nieuw plan. Aannemer Bouwhuis was niet bereikbaar voor commentaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu