Foutje: Gemeente vergeet bewoners de Vaart Assen te informeren over race voor hun deur

De Vaart in Assen. BRON: GOOGLE

Foutje bedankt. De bewoners van de Vaart in Assen kregen rijkelijk laat te horen dat hun hele straat afgezet zou worden en er een parkeerverbod geldt vanwege de DTM-race op donderdag.

Iedereen wist ervan, van ondernemers tot deelnemers, behalve de mensen bij wie het voor de deur gaat gebeuren donderdagavond. De demo van de Deutsche Tourenwagen Masters aan de Vaart.

Bewoners keken gek op toen zij bij het plaatsen van de hekken op het allerlaatste moment een brief ontvingen van de gemeente, die direct door het stof ging bij de aanhef. ,,Abusievelijk bent u als bewoner vorige week niet meegenomen in de verzending van deze brief. De fout ligt hierin ook bij de gemeente Assen en niet bij de organisator. Onze excuses hiervoor.''

Straat afgesloten

De Vaart Zuidzijde is van af de Collardslaan tot aan de Oude Hoofdvaartsweg afgesloten. Aan de Noordzijde is dit vanaf de Witterbrug tot de Weiersstraat. Ook geldt er in het gebied een parkeerverbod.

Donderdag is er van af 17 uur een demo waarbij snelle auto's langs de Vaart racen. Het publiek kan vanaf de Noordzijde toekijken. Onder meer de nummer 2 van de wereld in de W-series Beitske Visser maakt haar opwachting. Dit weekend worden de W-series ook verreden op het TT Circuit.


Nieuws

Meest gelezen

menu