Gemeenteraad Emmen staat stil bij overlijden Margaret Smit

Het overleden VVD-raadslid Margaret Smit. Foto: Gemeente Emmen Foto: Gemeente Emmen

De gemeenteraad van Emmen heeft donderdag het eind maart overleden VVD-raadslid Margaret Smit (54) herdacht. Ook werd haar opvolger Patrick de Jonge geïnstalleerd als raadslid.

VVD’er Johan Scheltens typeerde Smit in zijn toespraak als iemand met een ‘sterk karakter en een duidelijke visie en ambitie’. Volgens Scheltens bleef de Emmense kracht uitstralen en was ze optimistisch, ook nadat bleek dat ze ernstig ziek was.

‘Enorm verdrietig’

Volgens burgemeester Eric van Oosterhout was Smit geliefd vanwege haar vriendelijke en open karakter. En nam ze haar taak als volksvertegenwoordiger zeer serieus. ,,Het is enorm verdrietig dat ze op zo’n jonge leeftijd is overleden”, vertelde hij. ,,We gaan haar missen.”

Na de twee toespraken werd een minuut stilte voor het overleden raadslid gehouden.

Opvolger geïnstalleerd

Patrick de Jonge uit Erica is opvolger van Smit. Hij is donderdagavond in het gemeentehuis door burgemeester Eric van Oosterhout geïnstalleerd als raadslid voor de VVD. De twee waren zo ongeveer de enige aanwezigen in de Emmer raadszaal. In verband met de coronacrisis vergaderden de overige raadsleden en leden van het college van burgemeester en wethouders digitaal met elkaar.

De Jonge was sinds 2018 commissielid voor de VVD.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu