Geobsedeerde man uit Borger bestraft voor mishandelen ex-vriendin

,,Ik vind het niet kunnen dat zij na 2,5 jaar onze relatie per sms heeft verbroken”, zei een 27-jarige man uit Borger bij de politierechter.

De man kan het nog altijd niet verkroppen dat zijn ex-vriendin het uit heeft gemaakt. ,,Het is gigantisch uit de hand gelopen, omdat ik geen antwoorden krijg.”

Op 12 december sloeg hij de vrouw een bloedneus. Een paar dagen later sloeg en schopte de man haar op het schoolplein in Borger, waar ze op zijn aandringen hadden afgesproken. Op 17 december ging de verdachte naar het ouderlijk huis van vrouw in Drouwen. De man bleef wachten tot zijn ex naar buiten kwam. Toen zij bij een vriendin in de auto stapte, gooide de verdachte een geopend zakmes door de ruit. Daardoor ging de autoruit kapot.

De man kreeg hij een contactverbod opgelegd, maar daar hield hij zich niet aan. Volgens de reclassering wordt het leven van de man beheerst door de relatiebreuk en is de kans op herhaling groot.

De politierechter heeft de verdachte veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een maand cel voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De man moet zich verplicht laten behandelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu