Georgische verdachten van woninginbraken in Darp, Buinen en Ruinerwold worden vrijgelaten

Foto: Huisman Media

Twee verdachte inbrekers (allebei 31 jaar) uit Georgië worden ondanks mogelijk vluchtgevaar vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald.

De strafzaak tegen de beide mannen zou dinsdag inhoudelijk worden behandeld. Vanwege de coronamaatregelen ging dat niet door. Wel is besproken of het voorarrest van de verdachten al dan niet moest worden verlengd.

Sieraden en laptops gestolen

De twee zouden op 29 en 31 oktober en op 1 november vorig jaar samen woninginbraken hebben gepleegd. Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze toegeslagen in de Buitenweg in Darp, aan de Hornsedijk in Buinen en de burgemeester Schukkingstraat in Ruinerwold. Bij de inbraken zijn gouden sieraden, horloges en laptops gestolen. De twee zouden via een videoverbinding met de penitentiaire inrichting in Ter Apel door de rechtbank worden gehoord. Maar het lukte de inrichting niet om die verbinding tot stand te brengen.

Verdachten komen woensdag vrij

De advocaten van de mannen waren wel in de zittingszaal in Assen. De strafpleiters verzochten de rechtbank om hun cliënten vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Volgens de advocaten zitten ze ondertussen al bijna een half jaar in voorarrest, waarschijnlijk langer dan de straf die ze bij een veroordeling zouden krijgen.

De officier van justitie vond dat de twee vast moesten blijven zitten. Maar de rechtbank is het eens met de advocaten en bepaalde dat de twee verdachten woensdag moeten worden vrijgelaten.

Nieuws

Meest gelezen

menu