Geslaagd! Ook vmbo kader en basis hebben de uitslag van hun examens

Examenkandidaten Nieuwe Veste vieren feest. Foto: Gerrit Boer Fotografie

Leerlingen van de Nieuw Veste in Coevorden vierden woensdag feest. Ook de leerlingen van vmbo-kader en -basis hoorden of ze geslaagd waren.

Confetti en (alcoholvrije) bubbels. Het mocht wel een beetje feestelijk op de Nieuwe Veste in Coevorden. Want de examenkandidaten van basis en kader hoorden pas een week later hun uitslag dan de leerlingen van havo, vwo, theoretische en gemengde leerweg.

Normaal gesproken komt die uitslag wel op dezelfde dag, maar dit jaar was dat niet het geval. Vanwege corona mogen leerlingen hun examens dit jaar spreiden over twee tijdvakken. Daardoor hadden de normeringsexperts minder tijd om examens te normeren, en dus te bepalen: wat heb je nodig om een voldoende te halen? Om de normeringsexperts een beetje tijd te geven, heeft het Rijk besloten om beide examens uit elkaar te trekken. Daarbij kregen leerlingen met papieren examens eerst de uitslag, omdat zij nog tijd nodig hebben om opnieuw te leren voor de herkansingen.

Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) gaf zelf aan te balen van de regeling. „Ik snap heel goed dat veel leerlingen, ouders en leraren van vmbo-kader en -basis teleurgesteld zijn dat ze een week langer moeten wachten op de uitslag. Ik ga ervan uit dat volgend jaar de uitslagdatum weer voor iedereen op dezelfde dag zal zijn.”

Nieuws

Meest gelezen

menu