Gestolen schaftkeet van vrijwilligers van Staatsbosbeheer weer terecht

Foto: Pauline Arends

De gestolen schaftkeet van de vrijwilligers die helpen in de Drentse bossen van het Hart van Drenthe is weer terecht. Dat meldt boswachter Paulien Arends.

Het verblijf van de Staatsbosbeheer-vrijwilligers is in de nacht van maandag op dinsdag verdwenen. Vrijwilligers kwamen er dinsdagochtend achter toen zij de keet wilden ophalen om de kachel van de keet te controleren.

In een poging om de schaftkeet terug te vinden, plaatste Arends een oproep op Twitter waarin mensen werd gevraagd om uit te kijken naar de keet. Met resultaat, want de keet werd woensdagochtend gesignaleerd door een oplettende boer uit de omgeving.

„De wagen werd in een berm langs de weg gevonden aan de rand van het natuurgebied,” vertelt Arends. „We zijn ongelooflijk blij dat de keet is teruggevonden!”

‘Ik denk niet dat de dader zich zal melden’

De schaftkeet lag vol met gereedschappen en spullen van de vrijwilligers. Volgens Arends is er niks ontvreemd. „Alles was er nog. De deur was zelfs niet geopend en de sleutel hing nog aan het haakje.”

Wie de bouwkeet heeft gestolen, blijft vooralsnog een raadsel. „We weten nog steeds wie de schaftkeet heeft meegenomen,” vertelt Arends. „Op een dag hopen we het eens te horen, maar ik denk niet dat de dader zich zal melden. We zijn in ieder geval heel blij dat de keet weer terecht is.”

Nieuws

Meest gelezen

menu