Dienst gevangenenvervoer overvallen door dreigende sluiting Johan Willem Frisokazerne in Assen: 'We hebben hier voor ruim zes miljoen geïnvesteerd'

De Dienst Vervoer en Ondersteuning (DVO) van Justitie is verrast dat de kazerne in Assen met sluiting wordt bedreigd. DVO is gehuisvest op de kazerne en wilde Assen een van zijn hoofdvestigingen maken.

De nieuwbouw van de vervoersdienst DVO op de kazerne in Assen werd in 2019 feestelijk in gebruik genomen. Rechts directeur Operatie Jelte Penninga en voor hem generaal Martin Wijnen.

De nieuwbouw van de vervoersdienst DVO op de kazerne in Assen werd in 2019 feestelijk in gebruik genomen. Rechts directeur Operatie Jelte Penninga en voor hem generaal Martin Wijnen. Foto: Jaspar Moulijn

DVO verzorgt het vervoer van gedetineerden, onder meer van de gevangenissen naar de rechtbank. Sinds 2015 heeft de dienst een vestiging op de Johan Willem Frisokazerne in de Drentse hoofdstad. Hier werken zo’n 150 mensen en daarnaast krijgt personeel uit heel het land er opleidingen en trainingen. Ook worden er de witblauwe gevangenenbusjes gestald. Daarnaast heeft DVO nog een hoofdkantoor aan de Borgstee in Assen, waar 200 mensen werken.

Ruim zes miljoen geïnvesteerd

Nieuws

menu