Gevangenismuseum krijgt 60.000 euro coronasteun van het Mondriaanfonds: 'Een geweldige opsteker'

De ingang van het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Foto DvhN

Het Gevangenismuseum in Veenhuizen kan binnenkort een bedrag van 60.000 euro op zijn rekening bijschrijven. Dat geld is afkomstig vanuit een donatie door het Mondriaanfonds.

Het fonds biedt steun aan regionale musea met een landelijke uitstraling die in financiële problemen zitten als gevolg van de coronacrisis. Die regeling is mogelijk dankzij het steunpakket van cultuur van 300 miljoen euro.

Directeur Peter Sluiter spreekt van een geweldige opsteker. ,,Bijna 3 maanden lang hebben we geen inkomsten gehad, nadat we de deuren tussen 13 maart en 1 juni moesten sluiten. Ondertussen liepen de kosten wel door. Nu kunnen we vanwege de 1,5 meterregel veel minder bezoekers ontvangen dan normaal, dus ook dat heeft financiële impact op ons museum. Deze bijdrage helpt enorm.”

Maximaal 520 bezoekers per dag

Eind juli meldde woordvoerder Olga Brouwer van het museum dat per dag maximaal 520 bezoekers worden toegelaten. ,,Maar als het slecht weer is, dan kunnen er opeens wel 1200 bezoekers voor de deur staan en dan is de teleurstelling veel groter. En dan nog werken we met tijdsloten en moet iedereen online reserveren.”

De deuren van het museum blijven in ieder geval tot en met de herfstvakantie zeven dagen in de week geopend.

Nieuws

Meest gelezen

menu