Gewapende man in Emmen bedreigt meerdere familieleden met de dood (en de politie is hem op het spoor)

Politie. Eigen foto

Een man zonder vaste woon- of verblijfplaats bedreigt al bijna een week lang familieleden op diverse locaties in Emmen. Daarbij gebruikt de man volgens de politie ook messen.

Volgens wijkagent Mans Stulen is de man - die momenteel in Emmen verblijft - een bekende van de politie en ligt de oorzaak van diens daden in de relationele sfeer. ,,We weten wie het is. Sinds vorige week heeft hij meerdere mensen bedreigd. Zondagavond escaleerde de situatie, toen hij opnieuw een familielid bedreigde en daarbij ook pepperspray gebruikte.”

Maandag vroeg in de middag sloeg de man achtereenvolgens toe bij twee woningen van familieleden in de wijken Emmerhout en Angelslo, respectievelijk aan de Laan van de Marel en de Fokkingeslag. Ook daar bedreigde hij meerdere personen met een mes.

Dat was reden voor Stulen om een oproep op social media te plaatsen. ,,Daarmee hopen we dat mensen uitkijken naar de verdachte en ons gelijk informeren als hij ergens wordt gezien.”

Signalement

Stulen zegt dat de politie deze voortvluchtige man zo snel mogelijk wil aanhouden. ,,Hij heeft een donker getinte huidskleur, draagt een zwarte jas en is ongeveer 1.85 meter lang.” Bij de officier van justitie is het verzoek van aanhouding buiten heterdaad ingediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu