Gewoon weer zuivel aan huis bezorgd: Melktap Nijeveen herintroduceert de melkboer

De melkboer gaat weer rondrijden in Meppel en omstreken. Melktap Nijeveen gaat vanaf dinsdag 17 maart iedere week 2 keer rondrijden om verse melkproducten aan huis te brengen.

„We wilden dit al een tijdje oppakken. Doordat het coronavirus om de hoek kwam kijken hebben we dit plan naar voren gehaald”, vertelt Baukje Brouwer, eigenaar van Melktap Nijeveen.

Een jaar geleden zijn ze aan de Dorpsstraat 89 in Nijeveen begonnen met een melktap aan huis. Aan de weg staat een klein houten hokje met een koelkastje erin - en een geldpot. „Dat loopt hartstikke leuk en dat willen we eigenlijk wel uitbreiden.” Baukje Brouwer merkt dat de laatste tijd de vraag naar de melktap is gegroeid, waarschijnlijk ook door al het coronanieuws. „Het was zaterdag echt druk. Dat is heel mooi om te zien.”

Door alle maatregelen die recent zijn genomen tegen de bestrijding van het coronavirus wordt het plan nu al uitgevoerd. Mensen kunnen thuis een bestelling doorgeven, waarna de ‘melkboer’ langskomt en de boodschappen aflevert. De Melktap Nijeveen rijdt voortaan iedere dinsdag en donderdag rond. Bestellingen moeten dan voor maandagavond 21.00 of woensdagavond 21.00 uur zijn doorgegeven.

Melk wordt vers in de fles getapt

„We komen de verse producten dan tussen 19.00 en 21.00 uur brengen. We nemen een pinapparaat mee; het liefst zien we dat mensen contactloos betalen.” Betalen kan echter ook via een tikkie. Mensen kunnen verse gepasteuriseerde melk, karnemelk, karnemelk aardbei, chocolademelk, yoghurt en fruityoghurt en vers gelegde eieren van de kippen bestellen. „Wij mogen de melk niet verpakken, dus tappen wij de melk in de boerderij vers in de fles.”

Dinsdag rijdt Baukje voor het eerst door Meppel en Nijeveen. Er is via social media zelfs al interesse uit Oldemarkt. „Zulke enthousiaste reacties kan ik natuurlijk niet laten lopen, dus vanaf nu bezorgen we ook tot en met Oldemarkt en omstreken bij bestelling van boven de 10 euro”, reageert de boerderij op Twitter.

„Er wordt nog niet heel veel besteld, maar dat kan nog komen. Als de vraag er is, dan willen we dit graag doorzetten”, besluit Brouwer.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden via info@melktapnijeveen.nl , of via Whatsapp of Messenger: 0621923920.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
Aanrader van de redactie
menu