Gezocht: duurzaamste sportvereniging van Drenthe

Welke buitenclub wordt de duurzaamste sportvereniging van Drenthe? Foto: eigen foto

SportDrenthe en het Drents Energieloket, verenigd in Drenthe Sport Duurzaam, zijn op zoek naar de duurzaamste buitensportvereniging van Drenthe.

Het is de bedoeling dat de winnaar van de verkiezing de prijs deze zomer ‘fysiek’ in ontvangst kan nemen. Hoe dat precies gaat gebeuren, hangt af van de corona-maatregelen op dat moment.

In 2017 gingen SportDrenthe en het Drents Energieloket van start met Drenthe Sport Duurzaam. Nu het project zijn einde nadert, is het tijd voor de verkiezing van de duurzaamste club.

Doel was buitensportverenigingen te helpen bij het verduurzamen van de club. Met de uitkomsten van de energiescan kon vaak met kleine aanpassingen al energie worden bespaard. Ook werden clubs geholpen bij het maken van een verduurzamingsplan.

Verenigingen kunnen zich tot 17 mei aanmelden via de website van het Drents Energieloket. De jury, die bestaat uit gedeputeerde Tjisse Stelpstra, Reinder Hoekstra van de Natuur- en Milieufederatie Drenthe en Hans de Lang van SportDrenthe, kiest een winnaar uit de genomineerde clubs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu