Gezondheidscentrum Kolderveen komt er alsnog

Na jaren van gesteggel met de gemeente komt de bouw van een gezondheidscentrum aan de Kolderveen 5 bij Nijeveen alsnog in zicht. Burgemeester en wethouders van Meppel hebben besloten onder voorwaarden toch mee te werken aan het plan.

De huisartsen Moes en Speelman begonnen een slordige tien jaar geleden met het maken van plannen voor hun gezondheidscentrum op deze plek, maar B en W van Meppel vonden de locatie minder gelukkig. Zij wilden liever zo’n complex in de kom van Nijeveen in plaats van ‘buitenaf’ en hielden de plannen tegen.

Die bezwaren zijn wat B en W betreft nu alsnog van tafel. Dokter A.R. Moes en zijn collega P. Speelman werken samen met de huisartsen A.C. Nijstad-Moes en D. van Maare ‘aan huis’ op de adressen Kolderveen 3 en 4. Naast Moes op nummer 5 mag nu dus alsnog het gezondheidscentrum verrijzen.

In hun huidige praktijken houden nu al een diëtiste en een diabetesverpleegkundige hun spreekuren, net als een jeugdarts en een orthopedagoog. Deze krijgen straks eveneens een plekje in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum en datzelfde geldt voor de gezamenlijke apotheek.

De huisartsen hebben altijd betoogd dat Kolderveen wel degelijk centraal ligt in het verzorgingsgebied dat zij tot het hunne rekenen. Dat bestaat namelijk niet louter uit Nijeveen, maar omvat ook Wanneperveen. Patiënten uit de nieuwe Meppeler wijk Nieuwveense Landen zijn eveneens welkom bij de artsen in Kolderveen.

Op bijgaande foto uit 2009 zijn de plattelandsdokters Roelof Moes (links) en Piet Speelman in de weer met hun koeien naast de praktijken in Kolderveen.

Nieuws

menu