Giny Leffers uit Beilen liep vorige week het politiebureau binnen met een pistool in haar hand. 'Het is maar goed dat ze er zo onschuldig uitziet'

Al jarenlang lag het pistool, een Walther, te verstoffen in de sokkenla van Bert en Giny Leffers uit Beilen. Een fraai exemplaar dat de opa van Bert in zijn bezit had toen hij commandant in het verzet was in Gasselternijveen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks de emotionele waarde, leverden ze het pistool toch in.

Het Walthertje.

Het Walthertje. Foto: Wijkagent Inge

De medewerkers van het politiebureau in Beilen keken vorige week wel even raar op toen Giny binnenkwam met een ‘Walthertje’ in haar hand. Het is een kleiner exemplaar van de pistolen die de agenten bij zich hebben tijdens het werk. ,,Ze waren verbaasd dat ze zomaar met een pistool over straat was gegaan”, vertelt Bert lachend. ,,Eigenlijk had ze moeten bellen, zodat het pistool opgehaald kon worden. Stuur je me nu terug?, zei Giny. Ze konden op het bureau de humor er wel van inzien en het wapen werd ingenomen, geseald en ze heeft het verhaal erover verteld. Het is maar goed dat mijn wederhelft er zo onschuldig uitziet!”