Goed idee voor recreatie en toerisme? Emmen heeft volgend jaar 94.000 euro klaarliggen voor nieuwe initiatieven

Wethouder Robert Kleine rijkt de cheque uit bij de opening Watersport Hotspot Grote Rietplas. Foto: Jan Anninga

Niet alleen recreatieondernemers en organisaties in de vrijetijdsector kunnen volgend jaar subsidie aanvragen bij de gemeente Emmen, maar ook de Erkende Overleg Partners (EOP’s): belangrijke contactpersonen voor alle inwoners van de gemeente.

In totaal heeft Emmen bijna een ton klaarliggen voor nieuwe ideeën en initiatieven.

De subsidie is bedoeld voor het ondersteunen van creatieve ideeën die Emmen op toeristisch en recreatief gebied beter op de kaart zetten, zowel voor inwoners als toeristen. Dat doet de gemeente sinds vorig jaar.

,,Met deze regeling geven we ze een steuntje in de rug en maken we samen onze gemeente aantrekkelijker voor inwoners en toeristen”, zegt wethouder Robert Kleine.

Per plan van een ondernemer of organisatie wordt maximaal de helft van de investering vergoed, tot een maximum van 10.000 euro. Ondernemers en organisaties die in de afgelopen twee jaar subsidie hebben ontvangen komen niet in aanmerking.

Ondernemers kunnen tot eind 2022 een aanvraag indienen .

Wie ontvingen al geld via deze regeling?

Het Smalspoor Museum in Erica heeft bijvoorbeeld dit jaar een bedrag ontvangen voor de herinrichting van het binnenmuseum, terwijl roeivereniging DRV 34 een bijdrage gekregen voor de aanleg van een Watersport Hotspot aan de Grote Rietplas. Net zoals de Escape Room ‘Da Vinci Code’ in Nieuw-Schoonebeek of het plaatsen van nieuwe borden langs de Veenvaart.

Nieuws

menu