Goed nieuws voor door plofkraak opgeschrikt Nieuw-Dordrecht. Geldmaat wil in dorp nieuwe pinautomaat plaatsen

Het door de plofkraak getroffen pinautomaat in Nieuw-Dordrecht.

Het door de plofkraak getroffen pinautomaat in Nieuw-Dordrecht. Foto: DvhN

Geldmaat is van plan om in Nieuw-Dordrecht een nieuwe pinautomaat te plaatsen. Zondagochtend werd in alle vroegte het enige pinautomaat in het dorp opgeblazen.

De automaat zat in een muur van dorpshuis De Klink aan de Rietdekkershof. ,,We gaan met de eigenaar van dit gebouw in overleg over de plek waar een nieuwe automaat in het dorp geplaatst kan worden. Dat kan buiten, maar ook binnen zijn’’, zegt woordvoerster Margot van Wijgerden van Geldmaat. De pinautomaat die doelwit was van een plofkraak werd goed gebruikt. Volgens dorpsbewoners haalden niet alleen veel inwoners van het dorp er cash geld uit, maar ook veel mensen die van en naar hun werk rijden.

Lucy Jalving, beheerster van dorpshuis De Klink, is blij dat er nieuwe automaat in het dorp komt. ,,Vooral voor oudere mensen is dit heel belangrijk.’’ Volgens Jalving heeft de plofkraak veel onrust in het dorp veroorzaakt. ,,Dat merkten we maandag in het dorpshuis. Nogal wat mensen gaven aan de nacht zondag op maandag slecht te hebben geslapen.’’ Op de plek waar de pinautomaat zat, zijn houten planken geplaatst. ,,Alles kan hier verder gewoon doorgaan. Ja, ook de verkiezingen. Maandagochtend zijn daarvoor de spullen afgeleverd.’’

Knallen

Volgens Geldmaat kan het nog wel enkele weken voordat er in Nieuw-Dordrecht een nieuwe automaat is geïnstalleerd. De pinautomaten die het dichtst in de buurt staan, zijn te vinden in Barger-Oosterveld en Klazienaveen. ,,In Barger-Oosterveld staat de automaat buiten, in Klazienaveen zijn er drie, waarvan eentje in de buitenlucht. De andere twee in dorp zijn binnen te vinden. Bij een van die automaten is iemand aanwezig die indien gewenst assistentie kan verlenen’’, zegt Van Wijgerden.

 

De plofkraak in Nieuw-Dordrecht, die zondagochtend rond half vijf werd gepleegd, ging gepaard met twee knallen. De straat werd daarna voor enkele uren ontruimd. Buurtbewoners werden opgevangen in het gebouw naast de kerk. De politie is nog op zoek naar de daders.